Medias bevakning av fullmäktige

Då så. Första seriösa inlägget. Den som läste bevakningen från förra veckans kommunfullmäktige kan lätt få för sig att vänsterns ledamöter inte fanns på plats alternativt att de inte hade något att säga. Detta trots att vänsterns motion om att skapa ett integrationsråd var uppe till beslut samt att ett antal skriftliga frågor till byggnadsnämndens ordförande fanns på dagordningen. Vår lokala tidning valde av någon anledning att inte skriva ett enda ord om detta medan i stort sett allt annat från fullmäktige, från både seriösa inlägg till trivialiteter, fick utrymme.

Det är inte första gången det händer. Bla. förra året lämnade vår fullmäktigegrupp in en motion om mottagande av flyktingbarn. Det nämndes inte med ett enda ord i tidningen från det fullmäktigemötet. När miljöpartiet så lämnar in interpellationer med i stort sett samma innehåll ges de stort utrymme. Hur kan det komma sig? Är det en medveten strategi att försöka marginalisera vänsterpartiet eller bara en olycklig miss från tidningens sida? Hur som helst, det ger anledning att fundera över medias roll och genomslag i den politiska nyhetsbevakningen.

Den som vill veta mer om vad vi gör och säger i bla. fullmäktige kan läsa på vår hemsida.

http://katrineholm.vansterpartiet.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: