Föga framgångsrik politik

Att bemöta främlingsfientliga partier genom att anpassa sig till/låna deras politik och retorik har visat sig vara, både i Sverige och andra länder, föga framgångsrikt och i mitt tycke ett cyniskt sätt att föra politik. Tvärtom så riskerar man att legitimerar dessa partiers politik. Frågan är högst aktuell i kommunen med tanke på bla agerandet i fallet med de franska romerna på besök i kommunen innan valet och de uttalanden som kommer titt som tätt från Gröna Kulle, nu senast om de somaliska barnen. Här är en intressant artikel i ämnet som beskriver en studie som två statsvetare på Göteborgs universitet har gjort. Undrar om våra kommunalråd har läst den?

http://www.dn.se/nyheter/politik/hardare-politik-okar-stodet-for-sd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: