Från klarhet till klarhet

Jag tycker att den nya socialmoderata ledningen i Katrineholm går från klarhet till klarhet om hur kommunen kommer att drivas framöver. Näringslivsfrågorna överordnat allt annat och ett ledarskap mer präglat och inspirerat av toppstyrda företag än demokrati och öppenhet.

Ewa Callhammar, folkpartistiskt oppositionsråd, lämnar sin plats i styrgruppen för logistikcentrum med anledning av att ingen får se arrendeavtalet för logistikcentrum som skall upp i kommunstyrelsen imorgon. Det tycker jag hon gör rätt i. Vad är det för vits med att sitta i en styrgrupp när man saknar insyn? Och hur är det tänkt att kommunstyrelsens ledamöter skall kunna ta ställning innan man har hunnit se över avtalet? Att fatta beslut vid sittande bord om saker som man inte har hunnit diskutera och fundera över urholkar den demokratiska processen. Politikernas, (alltså medborgarnas valda ombud) insyn över kommunens resurser och användningen av skattemedel får inte vara underordnad så kallade ”affärshemligheter”. Tyvärr kommer nog majoriteten att köra över den samlade oppositionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: