Fullmäktige

Gårdagens kommunfullmäktige blev en långkörare. Började 18 och slutade runt 23:10. Av 22 punkter på dagordningen hann vi avverka de första åtta! Nivån var stundtals låg på debatten (finns säkert några som tycker att även jag bidrog till det) men det fanns ett par saker som stack ut. Användning av manlig härskarteknik när kommunalrådet Göran Dahlström hoppade på centerns Inger Fredriksson med orden -du har inte förstått någonting- i ett uppenbart försök att trycka ned henne, och därefter en förklaring med den ungefärliga innebörden om att det är bra att känna till härskarteknik för att kunna använda det vid behov! Den som vill veta vad som sades ordagrant kan gå in och titta på websändningen från mötet på http://www.katrineholm.se/Politik-/Kommunfullmaktige-i-webb-tv/Webbtvsandning-fran-kommunfullmaktige-17-januari3/

Själv hamnade jag i en debatt med Göran Dahlström om städningen som utlagts på entrepenad och om det hade blivit någon besparing eller inte samt att majoriteten, redan under förra mandatperioden, började lägga ut kommunal verksamhet på entrepenad och öppna upp för privata vinstintressen. (Införandet av LOV). Det var tydligen känsligt,  Dahlström blev upprörd och många S ledamöter var uppenbarligen besvärade och skruvade på sig i stolarna. Vi får se om den borgerliga politiken man har slagit in på fortsätter och förstärks med understöd av moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: