Full sysselsättning a la moderaterna

Full sysselsättning borde enligt logiken betyda att när varje person som vill arbeta har ett jobb så har man uppnått full sysselsättning. En snabb koll i nationalencyklopedin bekräftar mina och många andras logiska slutsatser. Därför tycker jag att det är bra när vi politiker talar om full sysselsättning som ett mål för arbetsmarknadspolitiken, alltså att alla som vill ha ett arbete också får ett arbete. Inget kontroversiellt egentligen. Sen har vi olika syn på hur man uppnår målet.

Nu tillhör tydligen moderaterna den skaran som inte riktigt vill befatta sig med det här med logiskt tänkande. Fram till för några dagar sedan hade moderaterna på sin hemsida sin egen tolkning av vad full sysselsättning betyder. Bla stod det-”Full sysselsättning är när efterfrågan på arbetskraft matchar utbudet av arbetskraft på ett sådant sätt att priset på arbetskraft (lönenivån) varken pressar upp eller ner inflationen. Då råder det jämvikt på arbetsmarknaden och då råder det full sysselsättning.”

Med denna krystade förklaring, som inte stämmer överens med den verklighet som vi andra lever i, så förstår jag att massarbetslösheten har bitit sig fast i Sverige  när skattesänkningar, låglönemarknad och en hög jämviktsarbetslöshet är överordnat en arbetsmarknadspolitik för full sysselsättning. Moderaterna vill helt enkelt inte att alla som vill arbeta skall få ett arbete för då kan man inte hålla lönerna nere och fackföreningarna i schack. Läs hela den text som moderaterna inte längre vill skylta med offentligt på följande länk.

http://www.alliansfrittsverige.nu/2011/04/full-sysselsattning-inget-for.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: