Prestigefylld lista?

Katrineholm backar enligt medierna på Svenskt Näringslivs rankinglista över företagsklimatet i landet. En prestigefylld lista dryftar media att kalla den för. Prestigefylld?Rankingen är bla baserad på hur mycket av den kommunala verksamheten som lagts ut på entrepenad. Ju mer kommunalverksamhet som privatiserats/lagts ut på entrepenad desto högre ranking. Inte mycket att sträva efter tycker jag. Andra kriterier för att få en bra placering är skattesatsen. Lägre kommunalskatt=högre placering på listan. Tio i topp på listan är blåa kommuner bla. Vellinge och Danderyd. Förvånad någon? Det här är ingenting anant än Svenskt Näringslivs egen politiska ranking och inte grundad på vare sig vad företagarna eller kommunmedborgarna tycker. Vi får se om den nya socialmoderata majoriteten kommer att arbeta hårdare för att uppfylla Svenskt Näringslivs krav. Prestigefyllt att sälja ut kommunen? Tror inte det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: