Förhalningstaktik?

Tack vare en dunderförkylning missade jag måndagens fullmäktigemöte. Det kändes inte riktigt bra bla för att jag hade en fråga om den kommunala städningen på dagordningen. Den hade jag dock inte fått ställa. Återigen bordlades en massa ärenden pga tidsbrist. Det här är ett demokratiskt problem. Skriftliga frågor ställer man ofta i fullmäktige för att få ett snabbt svar om ett aktuellt ämne. Frågorna hinner förlora i aktualitet om de gång på gång bordläggs när fullmäktigemöten drar ut på tiden. Hur löser man det här? Antingen kan man kalla in ett extra fullmäktigemöte vilket presidiet har befogenhet att besluta om när man ser att det finns många ärenden att avhandla eller så får man helt enkelt fortsätta näata fullmäktigemöte där man slutade sist dvs beta av de bordlagda ärendena först alternativt börja med aktuella ärenden. De signaler som har kommit från majoriteten (S+M) bådar inte gott. Man säger i praktiken att majoriteten förväntar sig att använda sig av, och klara av de ärenden man har, på den tiden som finns. Det återstår att se hur presidiet ställer sig till det men det är ett bra sätt för majoriteten att förhala ärenden och slippa svara på besvärliga frågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: