Dansk utveckling?

Den bruna smittan har tydligen nått Finland nu när man inför olikfärgade ID-kort för invandrare. Dagens Katrineholms Kuriren, i en välskriven ledare, belyser frågan  och understryker att Finland och Danmark nu bidrar till att underblåsa de intoleranta strömmningarna i Europa.

Vi behöver tyvärr inte titta längre än till vår egen kommun för att se intoleransens spridning. Det som var en skrämmande utveckling i Danmark var när de etablerade partierna började anamma samma retorik och politik som de främlingsfientliga. FP i Sverige började vräka ur sig det ena förslaget efter det andra om språktester, slöjförbud mm som flirtade med de bruna strömmningarna i samhället. I Katrineholm har vi ett kommunalråd som visar samma tendenser och genom sitt agerande befäster och skänker legitimitet åt främlingsfientliga åsikter. Vi minns alla Göran Dahlströms utfall mot de Franska romerna tio dagar innan valet och alla uttalanden om flyktingar och somaliska barn. Är det en Danmarks utveckling vi nu ser i vår egen kommun?

Här är länken till ledaren: http://kkuriren.se/ledareasikter/ledare/1.1068565

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: