Inga fler till FAS-3

Regeringen åkte på en käftsmäll idag när riksdagen beslutade ge regeringen i uppdrag att inga fler arbetslösa skall anvisas till det av regeringen införda moderna slaveriliknande arbetsmarknadsåtgärden FAS-3, en åtgärd som INTE LEDER TILL  EN ANSTÄLLNING för 98,5% av de inskrivna!

Frågan är om regeringen kommer att följa riksdagens beslut som tyvärr endast är att betrakta som en uppmaning eftersom arbetsmarknaden styrs av förordningar och inte lagar vilket betyder att regeringen är tvungen att följa beslutet men har fria händer att arbeta med förändringen i egen takt. Hillevi Engström, arbetsmarknadsminister (M) vägrade svara på om regeringen skulle följa riksdagsbeslutet och mumlade bara nånting om att väga in det i deras fortsatta överläggningar. Så mycket är tydligen riksdagsbeslut och demokratisk representation värda i regeringens ögon.

Förresten, den som är arbetslös eller sjuk uppbär ersättning från våra socialförsäkringssystem, system som vi alla har betalat in premier till för den dagen vi skulle råka bli sjuka eller arbetslösa. Det är alltså inte en fråga om bidrag. Däremot verkar en del oseriösa arbetsgivare och andra skrupellösa aktörer på arbetsmarknaden inte ha något emot att tjäna pengar på bidrag från staten när det gäller att anordna platser i FAS-3. En del har det som affärsidé. Oftast är det de som gapar högst om att folk inte skall gå på bidrag som är de samma som inte vill betala för utfört arbete och som står först i kön för att tjäna en slant på systemet. Jävla hyckleri!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: