Ny friskola i stan?

Företrädare för Floda friskola efterlyser samarbete mellan kommunens politiker och friskolan i Floda. Om man vill skapa en förståelse mellan politikerna och Friskolan i Floda så måste vi politiker till att börja med vara välkomna ut till skolan på studiebesök för att inhämta kunskap och med egna ögon se hur verksamheten fungerar och ingå en dialog. Innan valet ringde vår gruppledare till skolan då vi var intresserade av att göra ett studiebesök. Vi blev snorkigt bemötta och ifrågasatta varför vi ville komma ut då vi hade varit med och ”lagt ner skolan”. Jag vet inte vem det var som svarade i telefon den dagen men med den inställningen så kommer man inte att kunna övertyga, samarbeta eller skapa förståelse hos någon. Vår förfrågan skulle tas upp fick vi besked om men ingen hörde sen av sig. Vår slutsats blev att man inte var intresserad av att visa upp och berätta om verksamheten eller är det möjligtvis så att det bara är vissa politiker och partier man är intresserade av att ha en dialog med?

Nu vill man starta en fristående högstadieskola i Katrineholm vilket leder en till att fråga: Var inte hela tanken med en Friskola just att man skulle ha en skola i Floda och slippa bussa elever fram och tillbaka till tätorten? Värför går det bra nu? Hur har man tänkt finansiera det hela? Finns det ekonomiska intressen inblandade?Vad är det för fel på de högstadier som idag finns i kommunen?

Få se om det är allvarligt menat om samarbetet och om vi är välkomna framöver på besök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: