Jämförbart?

Centerpartiets ordförande i Sörmland, tillika Katrineholm, drar i en debattinlägg i Katrineholms kuriren paralleller mellan det politiska terrordådet i Oslo och lite klotter som sprejades på centerns valstuga i höstas. Man tar sig för pannan. Är en tagg som lämnats på en valstuga jämförbar med ett politiskt attentat riktat mot arbetarrörelsen och det demokratiska samhället? Svaret är naturligtvis nej men en del borgerliga företrädare är tydligen beredda att utnyttja det hemska som hände i Norge för eget syfte. I detta fall framställa sig själva som offer för odemokratiska krafter (klottrare) och samtidigt ropa efter hårdare straff. Som jag skrev tidigare så är det värsta jag råkat ut för anonyma kuvert med bilder på Stalin och debattartiklar om hans illgärningar. Jag har varken polisanmält eller betraktat det som ett allvarligare hot. Sånt händer ibland och en del vill jävlas lite med en men det stannar där. Däremot har jag partikamrater som råkat ut för betydligt värre saker men sällan hört centerpartister ta avstånd från och beteckna det som angrepp på demokratin.

Länk till artikeln: http://kkuriren.se/ledareasikter/kronika/1.1144221

Länk till klockrent inlägg på Alliansfritt Sverige: http://www.alliansfrittsverige.nu/2011/08/centerns-kansla-for-liknelser.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: