Och så var de då fyra

Nu har Rosssana Dinamarca trätt fram och deklarerat att hon också kandiderar till partiledarposten. Det tycker jag är bra. Nu har vi två framträdande kvinnor och två framträdande män som har sagt att de är beredda att leda och utveckla partiet. Om det blir fler som träder fram återstår att se men nu har vi fyra starka kandidater, alla med olika profil.

Rossana Dinamarca, partiets viceordförande och skolpolitiske talesperson. Hon vill även att partiet skall lyfta de näringslivs och industriella frågorna mer. 

Jonas Sjöstedt, tidigare EU parlamentariker som brinner för miljö och välfärdsfrågor.

Ulla Andersson, partiets ekonomisk talesperson. Brinner för sysselsättnings och välfärdsfrågor och vill även utveckla partiets glesbygdspolitik.

Hans Linde, partiets gruppledare i riksdagen och talesperson i Utrikes och HBT-frågor. Engagerad i bostads, utrikes och HBT-frågor.

Den process som nu är inledd, med personer som öppet deklarerar sin vilja, stärker den demokratiska processen i partiet, ger medlemmarna en möjlighet att bättre lära känna den blivande partiledaren/arna och dennes/deras politiska kompass och visar på en politisk och demokratisk mognad som inte alla partier än har uppnått.

Törs man ge sig på en kvalificerad gissning om vem eller vilka det blir? Nja, jag säger inget just nu utan återkommer…………..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: