Det är något som är ruttet i Katrineholm…..

Det är något som är ruttet i Katrineholm, och då inom delar av vår egen arbetarrörelse. LO-tidningen kunde rapportera att LO i Katrineholm ordnar aktiviteter åt ett fyrtiotal fas-3are. Detta trots den svidande kritik som vi inom arbetarrörelsen har riktat mot fas-3.
Det är något som är ruttet…..

LO-fackets ordförande i Katrineholm, Claes Holm, menar att aktiviteterna de anordnar inte tränger undan vanliga arbetsuppgifter. Samtidigt kritiserar han den låga ersättningen till deltagarna. LO däremot kan kvittera ut  5 000 kronor i månaden för varje individ vilket motsvarar 200 000 kronor i månaden eller närmare 2,5 miljoner per år.
Det är något som är ruttet…….

Patrick Roselin, ombudsman på LO i Stockholm, säger-Det är olustigt om våra egna organisationer ordnar fas 3, och uppmanar de att sluta när avtalen löper ut. LO i Katrineholm svarar att-Vi brukar lyda när LO centralt tar ställning i en viktig fråga, men säger inte uttryckligen att de tänker göra det.
Det är något som är ruttet…….

Förra mandatperioden hade S egen majoritet, vilket de i och för sig haft i kommunen sen urminnestider men, i alla fall, förra mandatperioden, ivrigt påhejade av borgarna, lade man ut den kommunala städningen på entrepenad, man införde LOV inom hemtjänsten och röstade nej i fullmäktige till vänsterns förslag om krav på kollektivavtal eller kollektivavtalsliknande villkor vid upphandlingar.
Det är något som är ruttet……

Katrineholm styrs idag av en koalition bestående av Socialdemokraterna och Moderaterna, trots att valresultatet gav en rödgrön majoritet. De upptäckte helt plötsligt att de ville samma saker!
Det är något som är ruttet i Katrineholm…………..

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: