Coach löser allt enligt moderaterna

Filippa Reinfeldt, moderat landstingsråd i Stockholm har meddelat att svårt sjuka skall få coacher. I likhet med den misslyckade satsningen på jobbcoacher skall dessa coacher nu lösa problemen med ett dyrt styrsystem som moderaterna själva införde i Stockholm. Vårdvalet i Stockholm som är en del av det nya systemet har kostat skattebetalarna över 100 miljoner kronor och styrt om vården från ett system där det inte längre är patienternas vårdbehov som styr utan ett ersättningssystem som ger vårdcentralerna betalt per patientbesök. Lättbotade förkylningar och människor som kanske egentligen inte behöver ett läkarbesök tas in för att öka intäkterna. Det förstår alla att ett sådant system drabbar de som är i störst behov av vård bla. multisjuka.

I detta läge väljer moderaterna att ta till sin standardlösning (utöver skattesänkningslinjen som verkligen har fått bukt med arbetslösheten. Obs! Ironi.), nämligen coacher. Coacher åt alla! Istället för att rätta till de brister som finns i systemet väljer man att sätta in coacher som nu skall hjälpa de multisjuka att hitta rätt i den vårdvalskaos som Filippa Reinfeldt själv var med och skapade. Att satsningen på jobbcoacherna blev ett misslyckande avskräcker inte moderaterna. Man kanske kallt beräknar att det blir billigare med coacher eftersom ett uttalat mål med införandet är att minska antalet vårddygn. Det verkar vara huvudmotivet istället för ett skattefinansierat välfärdssamhälle tillgängligt för alla och utformad utifrån behoven.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: