Jonas och Ulla

Så var då nomineringskonferensen och utfrågningen av partiledarkandidaterna avklarad. Ett sextiotal personer fanns i publiken för att lyssna och ställa frågor till Ulla Anderssson, Hans Linde, Rossana Dinamarca och Jonas Sjöstedt. För att vara Sörmland och Katrineholm så var antalet åhörare något av rekord även om hälften av publiken bestod av ombud från partiföreningarna. Partiledarfrågan väcker onekligen intresse och jag tycker personligen att hela den öppna processen med fyra starka partiledarkandidater känns som en vitamininjektion  som föhoppningsvis blir en nystart i, vad som känns ibland som, ett parti som drabbats av kollektiv trötthet, mig själv inkluderat.

Resultatet av nomineringskonferensen blev att Vänsterpartiet Sörmland förordar ett delat partiledarskap med Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson. Om kongressen beslutar att partiet även fortsättningsvis skall ha en partiledare så förordar distriktet Jonas Sjöstedt. Eftersom konferensen inte var formellt beslutande så kommer beslutet även att tas formellt i distriktsstyrelsen och skickas vidare till valberedningen.

Hur ser jag själv på beslutet då?

Frågan om delat partiledarskap har inte varit lätt att ta ställning till. Argument finns både för och emot och frågan kan naturligtvis diskuteras hur länge som helst så jag tänker inte rada upp för och nackdelarna här. Min utgångspunkt från början var att partiet skulle fortsätta att ledas av en partiledare, helst en kvinnlig, och då antingen Ulla Andersson, Josephin Brink eller Rossana Dinamarca. Partiföreningen i Katrineholm beslöt på ett medlemsmöte att stödja ett delat partiledarskap, något jag själv var skeptiskt till men accepterade. (som sig bör i en demokratisk organisation) Andra, som i sin tur från början stödde ett delat partiledarskap, har efteråt själva blivit tveksamma, vilket visar på att det inte är en alldeles enkel fråga att ta ställning till. Men, förhoppningsvis kommer det att visa sig att det var rätt beslut att ta och nu är det kongressen i Januari som avgör frågan. Om det blir Jonas och Ulla som väljs på kongressen så har de mitt stöd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: