Judaskyss: S+M+SD=sant

Häromdagen skrev Sverigedemokraternas gruppledare i Katrineholm ett debattinlägg i Katrineholms Kuriren som endast kan uppfattas som ett hyllningstal till den socialamoderata ledningen i Katrineholm och ett uttryck för SD.s stöd till den sittande majoriteten. SD som hiitils hållit en låg profil i fullmäktige och i ett enda inlägg efterfrågat minskad invandring och ökade ersättningar för politiker lovprisar majoritetens politik och framförallt Moderaternas oro för invandring och kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlströms hårda linje i invandrings och flyktingfrågor.

För den oinvigde kan jag berätta att under Göran Dahlströms (S) ledning så har kommunen sagt upp avtalet med migrationsverket. Man har sagt nej till att hjälpa ensamkommande flyktingbarn och man använder de somaliska barnen som ett slagträ i skoldebatten. Glöm inte heller bort Dahlströms utfall mot de franska romerna som var på besök i vår kommun tio dagar innan valet i höst. Detta har onekligen behagat sverigedemokraterna.

Därmed har Sd skänkts legitimitet genom den förre och nuvarande majoritetens politik. Det är kanske det som är det mest obehagliga i det hela, när de etablerade partierna börjar anamma det främlingsfientliga SD.s retorik och politik. Det kan må vara så att radarparet Dahlström och Härnström inte uppskattar ”judaskyssen” från SD.s Lars Gunnlev, men man kan konstatera att SD i Katrineholms kommun idag är ett passivt stödparti till den socialmoderata majoriteten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: