Sopa rent framför egen dörr

Jag hade egentligen inte tänkt kommentera det här med Juholt affären. Naturligtvis skall det granskas och processen ha sin gång och jag har otroligt svårt att se att Juholt kan sitta kvar efter sitt omdömeslösa sätt att, medvetet eller omedvetet, låta skattebetalarna stå för hans och sambons hyreskostnader.

Samtidigt så kommer utrikesministern Carl Bildt väldigt lindrigt undan i mediabevakningen när det gäller hans inblandning i Lundin Oil och de blodstänkta oljedropparna som han inte lyckas tvätta rent från händerna. Läs gärna Jonas Sjöstedts och Hans Lindes inlägg i svenska Dagbladet: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/bildt-skadar-fortroendet-for-utrikespolitiken_6539457.svd#article-comments

Här behöver media naturligtvis skärpa sig och lära sig att använda samma måttstock när man granskar våra makthavare.

Men när kommunalrådet i Katrineholm, Göran Dahlström (S) ger sig in i debatten och kräver Juholts avgång tycker jag att han skall sopa rent framöver egen dörr först. Det vore på sin plats om media faktiskt uppmärksammade mer och närmare granskade hans uttalanden och agerande i  flykting och invandringsfrågan, sättet att styra kommunen på med minskad demokratisk insyn, skattepengar som går till olika kommersiella jippon samt huruvida man stödjer enskilda näringsidkare med skattemedel.

Med en sådan meritlista som vårt kommunalråd har så tycker jag att man skall vara försiktig med att kräva andras avgång.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: