Apotek och vårdföretag

De privata aktörerna inom apoteksmarknaden tycker att det är jobbigt att tillhandahålla medicin till kunderna. Speciellt med den 24 timmars policyn som blev regel när apotekservicen avreglerades. Ett tips: Om ni tycker att det är jobbigt att kränga medicin till behövande så håll er till godis och strumpor eller vad ni vill. Men håll er utanför apoteksbranschen!

http://www.svd.se/naringsliv/apoteken-maste-ta-nya-grepp_6537873.svd

Arbetsgivarorganisationen Vårdföretagarna rapporterar att majoriteten av vårdföretagen med upp till 20 anställda går med förlust och att hela branschen håller på och förvandlas till en kvinnofälla. Samtidigt skyller man på att det är kommunernas fel för att de betalar för lite för tjänsterna till företagen. Ingen bra tid för högern med dessa rapporter som kommer in som visar att privatiseringar inte ger det resultat man argumenterade för. Ett av huvudargumenten var ju att det skulle stärka kvinnornas situation på arbetsmarknaden! Rapport visade alldeles nyss ett reportage från Katrineholm om en privat hemtjänstutförare med ett tjugotal kunder i kommunen som inte får verksamheten att gå runt. S i Katrineholm, med stöd av högern och MP, gjorde en kovändning förra året och drev igenom LOV.en i kommunen. Vad är lösningen då? Att subventionera de privata vårdföretagens verksamhet med ännu mera skattemedel? Knappast.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: