Back in business

Har inte hunnit uppdatera bloggen på ett tag då jag varit bortrest men nu är man back in business så att säga. Tänkte först gratulera palestinierna till att ha blivit medlemmar i Unesco trots protester och hot från israellobbyn och USA. Endast fjortion länder röstade emot, däribland, tyvärr, Sverige, med hänvisning till tidpunkten. I röstförklaringen, som publicerats av utbildningsminister Jan Björklunds kansli,! (trodde Calle bildt var utrikesminister och inte anti-palestiniern Major Björklund) sägs att Sverige tagit hänsyn till att FN:s säkerhetsråd snart väntas rösta om fullt medlemskap i FN för Palestinska myndigheten. Om det är FP som bestämmer i frågan så kommer det aldrig att komma en lämplig tidpunkt för ett svenskt erkännande av Palestina.

USA hotar med indraget bistånd och Barack Obama, som visat sig mest vara en substanslös retorisk pratkvarn  talar om att det inte är ”Rätt” tidpunkt för ett erkännande av Palestina. Det kommer nog tyvärr aldrig bli en rätt tidpunkt för en palestinsk stat för USA, Israel och andra som går i deras ledband.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: