Samhällsorientering

Det har kommit en rad undersökningar och statistik under de senaste dagarna som jag tänkte kommentera var för sig. Sörmland är bäst i landet på samhällsorientering för nyanlända.
Viadidakt, den gemensamma förvaltningen för vuxenutbildning och integration mellan Katrineholms och Vingåkers kommuner är ansvarig ordnare av samhällsorienteringen i Sörmland. 72% av de berörda invandrarna i sörmland har påbörjat kursen jämfört med 31% i genomsnitt i övriga landet. Flera andra län har också visat intresse för Viadidakts kursupplägg. Jag tycker det är bra jobbat av förvaltningen, och det säger jag inte bara för att jag sitter som ersättare i nämnden, utan för att förvaltningen har på ett seriöst och proffsigt sätt arbetat med frågan. Trots detta tycker jag och vänsterpartiet att vi borde inrätta ett integrationsråd i kommunen. Vi behöver fler aktörer som arbetar med integrationsfrågan. Trots viadidakts goda insatser har vi fortfarande en segregerad bostads och arbetsmarknadssituation i kommunen. Dessutom har vi nu, i likhet med många andra kommuner, ett främlingsfientligt parti i fullmäktige som hyllar majoritetens hårda linje i invandrings och flyktingfrågor. (S+M).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: