Vart är välfärden på väg?

I en kommande rapport från kommunal redogörs hur allt färre får ta del av den offentliga äldreomsorgen. Trots att vi blir äldre har antalet anställda inom äldreomsorgen minskat sen 80-talet. Ansvaret har skjutits över på de anhöriga och 100 000 personer har tvingats sluta arbeta eller gå ner i tid för att vårda sina äldre anhöriga. 6 av 10 äldre kommer aldrig att få offentlig äldreomsorg. Succesivt har kostnaden skjutits över på de anhöriga de senaste decennierna. Är det så vi vill att framtidens äldreomsorg skall se ut? Betraktar samhället och politikerna våra äldre som enbart en ekonomisk belastning? Är vi inte längre beredda att skjuta till de medel som välfärden, skolor, sjukvård, omsorg, kollektivtrafik mm behöver och istället stirra oss blinda på kortsiktiga ekonomiska bokslut och kvartalsrapporter, låta marknaden styra istället för behoven och istället slänga bort våra skattemedel till riskkapitalisterna? Vart är välfärden på väg i det här landet?

http://svt.se/2.22620/1.2601185/ansvaret_for_aldrevarden_laggs_pa_de_anhoriga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: