Bidrag och bidrag

Man skall inte gå på bidrag säger borgarna. Men det är tydligen skillnad på bidrag och bidrag. Våra sociala försäkringssystem är inte bidrag utan just försäkringar som vi har betalat in premier till (skatt) för att utifall den dagen något händer, man blir sjuk eller arbetslös, så träder försäkringen in så att man inte hamnar på gatan. Att hamna på gatan riskerar inte att drabba några av våra folkvalda. Juholt fick löpa gatlopp i media efter det omdömeslösa slarvet med hyresbidraget och nu har fler folkvalda ertappats med handen i kakburken. En är den sörmländske riksdagskvinnan Walburga Douglas (M) som kvitterat ut nästan en halv mille för en lägenhet på Östermalm som hon inte ens står på hyreskontraktet på. Samtidigt äger hon och maken Slottet Ekennäs i Sörmland taxerad till 36 miljoner. Girigheten vet inga gränser hos de som mest högljutt har synpunkter på våra gemensamma välfärdssystem.

2 reaktioner till “Bidrag och bidrag”

  1. Snacka om djävla bidragstagare…Walburga, hon måste lära sig och stå på egna ben och inte bara gå på bidrag, annars riskerar hon att hamna i utanförskapet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: