”Jag vill ha hit människor som betalar skatt!”

Fy skatan! Nu är man hemma och fått i sig lite kvällsmat efter dagens långa budgetfullmäktigemöte. Några punkter av intresse. Fullmäktige antog en ny arbetsordning efter en motion från majoriteten om att skapa en bättre debatt och arbetsklimat. Inget fel i det men när det sen gällde hur arbetsordningen skulle se ut hade vi från vänstern en avvikande åsikt. Det gällde formuleringen om när man kan begära replik. I förslaget föreslogs att replik kan begäras: om vederbörande nämns vid namn, ställning eller funktion. Av tidigare erfarenhet så vet jag att man av taktiska skäl från majoritetens sida har valt att i sina anföranden vara noggranna med att undvika namn och bara nämna parti för att undvika replikskiften och inte ge den ”angripna” parten möjlighet att försvara sig. Därför yrkade jag att även parti skulle inskrivas i förslaget men fick inget gehör. Därefter sattes den nya ordningen direkt i system och mina farhågor besannandes. I en lång budgetdebatt utan möjlighet att ta replik kan det dröja väldigt länge innan man kan gå i genmäle efter ett påhopp. Jag vet inte om jag tycker att det blev så mycket bättre debatt och arbetsklimat med den nya arbetsordningen.

Själva budgetdebatten blev lång, väldigt lång och ibland avvek talarna från själva  ämnet. Dahlström fortsatte med att ställa olika grupper mot varandra. För honom verkar värsldbilden vara antingen svart eller vitt. ”Jag vill ha hit människor som betalar skatt!” betonade han. Det finns tydligen inte utrymme för solidaritet och inga sociala ambitioner från majoritetens sida. De ökade försörjningsstödskostnaderna skyllde han nästan uteslutande på invandring istället för att som jag peka på regeringens nedmontering av våra sociala försäkringssystem, en misslyckad arbetsmarknads, social och integrationspolitik som den främsta orsaken till de ökande kostnaderna. Jag betonade också att i Vänsterns Katrineholm är alla människor välkomna oavhängigt av deras ”skattebetalningsförmåga”. Vår S-märkta kommunalråd lät mer som en moderat med lite SD inslag än en representant för ett arbetarparti.

Skriver mer om detta imorgon.

En tanke på “”Jag vill ha hit människor som betalar skatt!””

  1. Jag tycket att de ska inte sätta skuld för invandrare . Så att vi är en belast för samhällens fråga ”
    Ställer att alla ska har samma rätt .
    De beskiver skada oss som är också människor och har sina brist , Ställer för att kasta vatten på fönsterna är att göra den rent på ett rätt sätt tycket jag .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: