Mer från gårdagens möte

I en budgetdebatt så dras oftast det mesta inom de första två timmarna. Så var det igår också. Partiernas representanter drog sina pläderingar och argument, man redovisade för sina förslag och presenterade siffrorna. Allt därefter de följande timmarna blir egentligen upprepningar och teknikaliteter där man stirrar sig blind på detaljer i opponentens förslag istället för att koncentrera sig på att redovisa de ideologiska skillnaderna mellan partierna. Där skiljer vi oss i Vänstern från övriga partier i fullmäktige. Vi har en mer ideologisk än kameral utgångspunkt när vi debatterar. Därmed inte sagt att vi är ekonomiskt oansvariga. Våra förslag har full täckning i budgeten. Däremot är det viktigt ur ett demokratiskt perspektiv att de som följer debatterna verkligen får se skillnaderna mellan partierna.

Nåja, vårt budgetförslag gick av naturliga skäl inte igenom utan det var S-M majoritetens förslag med stöd av SD som klubbades.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: