Lite från fullmäktige i Katrineholm

Gårdagens fullmäktigemöte blev en långkörare. Klockan 23 bröt vi upp och hade fortfarande ett antal motioner kvar att behandla. Dessa kommer då att tas på januarimötet. Majoriteten fortsatte  försvara slöseriet av skattemedel för att betala för kommersiella jippon och det blev en rejäl debatt om diggiloo satsningen. Jag är av den bestämda ståndpunkten att vi skall inte hålla på och kommunalisera kommersiell verksamhet och sponsra det privata näringslivet med kommunala skattemedel. Hela argumentet om marknadsföringsvärdet är absurt. Begreppet är abstrakt och går inte att mäta. De företag som väljer att etablera sig i Katrineholm gör det på basis av andra kriterier, kundunderlag, geografiskt läge, infrastruktur och kommunikationer, inte om vi har haft diggiloo.

Vår motion om byggande i centrum http://katrineholm.vansterpartiet.se/?p=827  debatterades flitigt och fick stöd från övriga partier utom majoriteten som man kan säga i princip höll med om innehållet men inte kunde förmå sig att bifalla den.

Vi vänsterpartiet vill förtäta i centrum och skapa en dynamik av rörelse och utveckling som gagnar Katrineholmarna och handeln och servicen i centrum. Ett levande centrum helt enkelt. För det behövs det fler som bor centralt. Och för att fler skall bo centralt behövs en högre exploateringsgrad av de befintliga byggbara tomterna. En ogenomtänkt strategi leder till en utarmning av centrum och en stagnation av dess utveckling.

Förresten, man kan undra hur det kommer sig att Dahlström, S-kommunalråd, kan vara så hjärtlig i pauserna med SD.s gruppledare. Ni vet sådär, prata, skratta, klappa varandra på armen, en hjärtlighet som han inte visar mot vare sig vänsterns ledamöter eller övriga partiers företrädare förutom moderaternas? Nej förresten, det behöver vi nog inte undra över. Svaret på den frågan vet vi nog. Han känner väl att han har mer gemensamt med de än övriga partier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: