Ungdomsråd

Katrineholm har idag en skyhög ungdomsarbetslöshet. Lägger du ihop den öppna arbetslösheten med antalet som är i olika åtgärder så hamnar du på en siffra runt 26%.
Fritidsgårdarna och lokaler för ungdomar har diskuterats en hel del under sista tiden. Vi har satsningarna på lokstallet och skatepark men ute i kransorterna är det värre. En fritidsgård i Valla borde kommunen kunna ställa upp på.
Ungdomarna idag vill ha jobb, de vill ha en meningsfull fritid, bostäder och bra kommunikationer. Det här är frågor som ungdomarna vill diskutera, och de vill vara med och påverka. Om det inte är genom de politiska partierna de vill göra det så måste vi hitta andra forum genom vilket de kan göra sina röster hörda.

Att skapa ett ungdomsråd skulle kunna vara ett sätt att engagera ungdomarna, ge de möjligheter att få sina röster hörda och samtidigt stärka deras engagemang för ett demokratiskt samhälle. Vi behöver fler forum för såväl unga som vuxna. Inte färre. Att kommunen hänvisar till att det är ute på de sociala medierna som ungdomarna håller till och påverkar i olika frågor må vara sant. Men det är en sanning med modifikation. Om inte kommunens ledande politiker är ute på dessa medier och interagerar med ungdomarna hur kan de då påverka om det inte finns någon som fångar upp deras åsikter och idéer?  Eller är det så att majoriteten i Katrineholm tror att ungdomarna bara är intresserade av att påverka när det gäller skateparker och musik? Det är att underskatta våra ungdomar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: