Inte roligt med politik?

Ett intressant fenomen inom den kommunala politiken i Katrineholm och som verkar breda ut sig alltmer är den uppenbara frånvaron av åsikter från majoriteten bestående av S och M. Allt oftare i fullmäktige hänvisar man till tjänstemannasvar, lagtexter och regelverk som svar på frågor, interpellationer och motioner från oppositionen. Alltmer saknas åsikter, viljeinriktningar och synpunkter från majoriteten i dessa svar. Och det är inte bara i fullmäktige detta sker. Allt oftare händer det att man får repliker och svar på olika insändare och debattartiklar från olika tjänstemän i kommunen samtidigt som majoriteten tiger.

Ett par exempel: Det jag skrev tidigare om det indragna marknadsföringsstödet till Jultia gård har bemötts med tystnad från majoritetens politiker. Kanske beroende på att det har varit jul, kanske beroende på att man inte vill ta en debatt i frågan. Istället blev det en kommentar från bibliotekschefen som gick i försvarsställning för majoriteten. Agerade han i egen sak eller agerade han på uppdrag av majoriteten kan man fråga sig?

Vår motion om hur man bäst bygger i centrala Katrineholm besvarades med en kopia av en lagtext. Först i själva debatten tvingades majoriteten ut på banan och tala om vad de ville.

Kanske är det så att majoriteten inte tycker att det är roligt att syssla med politik och överlåter till tjänstemännen att agera politiskt gentemot oppositionen? Kanske är det så att de tycker att det är roligare att bli fotograferade vid bandklippningar, spadtag och invigningar? Det kanske är så, men det är ett oansvarigt sätt att leda kommunen på, och leder på sikt till ett minskat förtroende för den demokratiska processen i kommunen.

Gott nytt år på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: