Då bär det iväg till kongressen!

Då bär det iväg till kongressen imorgon. Väskan är packad och jag ser verkligen framemot denna kongress. Dels för att jag denna gång kommer att vara åhörare och lite praktisk hjälpreda för våra ombud från Sörmland och dels för att det finns två motioner med min signatur på. Den ena handlar om strategidokumentet och de stora brister som jag anser att den innehåller och där vi från föreningen i Katrineholm helt enkelt yrkar att:

Dokumentet inte skall utgöra grunden för partiets strategidokument utan läggs åt sidan.

Partistyrelsen får i uppdrag att ta fram ett nytt strategidokument som ger svar på de frågeställningar som väcks i motionen.

Läs hela motionen här: Motion till vänsterpartiets kongress

PS har yrkat avslag på motionen och jag tror inte att den kommer gå igenom men det finns många som tycker likadant och många som vill göra ändringar i dokumentet så det kommer att bli en spännande debatt kring strategidokumentet.

Den andra motionen är skriven av Patrik Renfors i Oxelösund och som jag också ställt mig bakom och handlar om utbildningsinsatser för våra förtroendevalda och funktionärer. Den anses besvarad av PS och Patrik kommer att gå upp och plädera för den.

Men, framförallt ser jag framemot debatten om delat partiledarskap och valet av partiledare. I Sörmland är en majoritet för ett delat partiledarskap mellan Jonas och Ulla.  Jag kommer att försöka hinna blogga från kongressen och göra uppdateringar på facebook. Vi kanske ses på kongressen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: