Friskolor till varje pris och tjänstemannastyre?

Blev uppringd av östnytt som ville veta hur V ställde sig till nedläggningen av Valla högstadie. Jag ifrågasatte varför förvaltningen håller en presskonferens om ett förslag som de skall lägga fram för nämnden. Majoritetens företrädare skall naturligtvis vara de som gör det eller saknar de rygggrad till det? Alltmer skickar majoriteten fram tjänstemännen istället för att själva ta debatten . Har majoriteten några åsikter längre eller är det tjänstemannastyre vi har i kommunen? Vem är det som bestämmer egentligen? Det här får vi göra något åt! Eftersom vi inte har sett underlaget och förslaget kunde jag inte på rak arm uttala mig om det. Jag förklarade för östnytt att vi saknar representation i bildningsnämnden och därmed har vi inte heller kunnat ta del av förslaget.

Floda friskola vill som bekant starta en högstadieskola i Katrineholm, något som får mig att undra. Var inte hela tanken med en friskola i Floda att man ville ha en skola på nära håll i sin hembyggd, att förstärka den naturprofil man hade och att barnen skulle fara illa av att åka buss in till stan? Varför är det helt plötsligt så angeläget att starta en friskola i tätorten? Vore det inte bättre att förstärka elevunderlaget på Valla högstadie istället med dessa elever och på så sätt kunna behålla högstadiet i Valla? Eller är det så att man vill ha friskolor till varje pris på bekostnad av den kommunala skolan och att man då är beredd att ge upp just de principer som man gick ut i strid för, för att behålla skolan i Floda?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: