Juholts avgång-När granskas regeringen?

Drevet mot Juholt fick till slut sin oundvikliga upplösning. Håkan Juholt avgår och lämnar ett sargat och splittrat parti efter sig. Media påstår nu att det aldrig var tal om något drev mot Juholt vilket är fullständigt nonsens. Det är klart att det var. Juholts klantigheter var mumma för en borgerlig press som vädrade blod från en skadeskjuten partiledare och en borgerlig falang inom socialdemokratin som inget hellre ville än att ge igen och se Juholt avsatt. Kostnaden var man beredd ta. Sänk Juholt även om vi sänker partiet på köpet tycks ha varit mottot. Juholt trampade uppenbarligen på några ömma tår inom sitt parti.

Man kan inte låta bli att tycka synd om Juholt. Jag har aldrig varit speciellt sympatiskt inställd till S ledare sen 80-talet och den politik de stått för, Ingvar Carlsson, Göran Persson och Mona Sahlin vred sitt parti åt höger och vägrade inse vad konsekvenserna skulle bli. Det ser vi idag. Ett parti i fritt fall, öppen strid mellan falangerna och en ideologisk vilsenhet. Man saknar visioner och vet inte längre vad man vill utöver att inneha makten.

Förlöjligandet av Juholt i media var en uppvisning av journalistisk smaklöshet. Han framställdes som en clown, en löjlig figur, en Åsa Nisse typ där det var mer intressant att diskutera hans mustach än att diskutera den politik han ville föra. Även om jag inte tyckte om en del av Juholts politiska ställningataganden så tycker jag ärligt talat synd om karln och den situation som hans partikamrater, media men även han själv satte sig i.

När kommer grankningen av regeringen och dess underhuggare igång på allvar i media? Det Juholt gjorde är ingenting jämfört med trolöshet mot huvudman när man knoppar av och säljer landstingsdrivna husläkarmottagningar till långt under deras marknadsvärde som moderaterna gjorde i Stockholm. Avknoppades för 700 000 kronor och såldes senare för 20 miljoner! Inget drev där inte. Det Juholt gjorde är ingenting jämfört med att vi har en utrikesminister (Carl Bildt) som figurerar i en förundersökning om folkmord!

När kommer granskningen?

2 reaktioner till “Juholts avgång-När granskas regeringen?”

  1. Alldeles sant att Juholts missar är småpotatis i jämförelse med den smygande förskingringen av offentliga resurser som pågår i samma stund som jag skriver detta. Men skulle borgarpressen uppmärksamma sådant som främjar det egna klassintresset mer än när det blir nödvändigt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: