Osund konkurrens?

Jag är inte vän av det socialmoderata symbioset i Katrineholm. De två partierna lurade sina väljare efter valet genom att ingå ett samarbete då Dahlström och Härnström helt plötsligt ”upptäckte” att de tyckte likadant om mångt och mycket. Blev Dahsltröm helt plötsligt moderat eller Härnström sosse? Min egen uppfattning är att vårt kommunalråd är nog ganska mycket höger i sina grundvärderingar även om han ibland vill ge sken av annat genom att rabbla pliktskyldigt lite ”vänstermantra” för att lugna massorna. Men det är vad man gör i praktiken som definierar var man står på den politiska skalan.

Men det var inte det jag tänkte skriva om utan om gnället från vissa politiker på osund ”konkurrens” från kommunen och jag tänker till och med berömma en moderatpolitiker! Moderaten Johan Hartman, ordförande i Service och tekniknämnden hade ett bra inlägg i tidningen idag. Det var en replik på folkpartisten Magnus Eskos synpunkter att kommunen snedvrider konkurrensen i kommunen genom att delta i och överklaga upphandlingar. Detta är något som är helt i sin ordning. Kommunen har även fått rätt i Förvaltningsrätten. Att kommunen klipper sitt eget gräs, sköter om sina egna markområden och fastigheter är väl ganska naturligt. Precis som jag själv väljer att till exempel tapetsera om mitt eget hem.

Folkpartisten Magnus Esko är entrepenör och delägare i Maskinringen som var huvudkonkurrenten i upphandlingen. Magnus Esko sitter som ledamot i Service och tekniknämnden och i Katrineholms kommunfullmäktige. På Folkpartiets hemsida skriver han att han är kontaktperson för Liberala företagare vars huvuduppgift är att göra folkpartiet till företagarpartiet nr.1. Magnus Esko befinner sig helt klart i en jävsituation, han är helt enkelt en lobbyist som använder sin politiska plattform för egna privata vinstintressen.

Osund konkurrens kan man prata om när politiker agerar i eget intresse för att göra privata vinster på kommunalverksamhet och på våra skattekronor. Jag är förvånad att Katrineholms Kuriren inte har granskat det här närmare.

http://kkuriren.se/ledareasikter/debatt/1.1342027

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: