Vapenexport och barnfattigdom

Svensk vapenindustri och vapenexport är tydligen överordnat sådana petitesser som demokrati och mänskliga rättigheter, en synpunkt som inte bara vår sittande regering hyser utan som tyvärr Socialdemokraternas ledare Stefan Löwfen har anslutit sig till. Reinfeldt hänvisar till ingångna avtal och att välfärden hotas om vi inte exporterar vapen till despoter. Löwfen tycker att man kan fortsätta exportera till diktaturer för att säkra svenska jobb och forskning. Någonstans måste man dra en linje tycker jag och stå upp för det som är rätt och riktigt. Det finns andra områden där vi kan satsa på forskning och skapa nya arbeten. Sverige är ett innovativt land och vi kan ta tillvara på den innovationskraften. Och de som argumenterar då att vi i konsekvensens namn, för att värna mänskliga rättigheter, skall upphöra med all annan handel också med Saudi Arabien och liknande länder? Tja, det är faktiskt med vapen och övervakningssystem som dessa länder slår ner den egna befolkningens demokratikrav. Det skall inte vi bidra till.

Vidare så vägrar Reinfeldt att kännas vid att barnfattigdomen i Sverige har ökat sen 2006 och väljer att kalla Rädda barnens rapport som ”vänstervriden”. Så visar återigen regeringen Reinfeldt upp sitt ”mänskliga ansikte”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: