Kommunalrådets politik skapar rasism-Kommentar till intervjun med Katrineholms kommunalråd i LO-tidningen 2/3-12

Följande insändare har publicerats, dock kraftigt nedskuren och med ändrad rubrik, i senaste numret av Arbetet, föredetta LO-tidningen. Det var en kommentar till intervjun med Katrineholms kommunalråd Göran Dahlström (S) där denne hotade med kraftiga nedskärningar inom välfärden i Katrineholm om kommunen skulle ta emot människor inom ramen för anhöriginvandring. Retoriken som användes var densamme som SD.s företrädare brukar använda.

Kommunalrådet Göran Dahlström (S) har gjort sig rikskänd som den som jagade bort franska turister av romsk härkomst från Katrineholms kommun tio dagar innan valet 2010. Samme man beslutade att säga upp avtalet med migrationsverket tre månader innan valet, ett avtal som hade täckt stora delar av kostnaderna för flyktingmottagning, och vägrar konsekvent att hjälpa till med att ta emot några ensamkommande flyktingbarn.

Alliansen mellan Socialdemokraterna och Moderaterna i Katrineholm stöds av Sverigedemokraterna, som i tre fall av fyra röstar med majoriteten, som har ställt sig bakom majoritetens budgetförslag och som hyllar kommunalrådet för dennes inställning till invandring och flyktingmottagning. Det sättet att resonera som kommer fram i intervjun med kommunalrådet är samma argument som det främlingsfientliga SD använder sig utav. Genom att på detta sätt ställa grupper mot varandra bidrar man till en polarisering i samhället-Vi mot de-mentaliteten.

Katrineholms kommun har redan skurit ner inom den kommunala sektorn, nu senast inom skolan trots att man från majoritetens sida påstår att det går bra för Katrinholm. Detta utan att de 400 somaliska barn som man har pratat om i tre års tid har synts till. Det som onekligen skapar rasism i kommunen är när de etablerade partierna och politikerna övertar SD.s retorik och politik.

Som komikern Soran Ismail klargjorde: ”Med en politiker som Dahlström behöver Katrineholm inga Sverigedemokrater” (Katrineholmsgalan 2011)

För Vänsterpartiet i Katrineholm

Tony Rosendahl Ordförande
Lotta Back Gruppledare
Glenn Rindhoff Styrelseledamot
Gunnel Malm Medlem
Thomas Selig Medlem
Jan Erik Back Medlem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: