Distriktets årsmöte

Igår hade Vänsterpartiet Sörmland sitt årsmöte på Åsa folkhögskola i Sköldinge. Ett trettiotal ombud hade samlats för att diskutera motioner och verksamhetsplaner och välja distriktsstyrelse och distriktsordförande. Hans Linde, PS ledamot, utrikespolitisk talesperson och gruppledare för vänsterns riksdagsgrupp besökte mötet och pratade bland annat om den positiva ökningen av medlemsantalet och hur viktigt det är att vi tar hand om de nya medlemarna. Patrik Renfors valdes till ny distriktsordförande. Glädjande är också att motionen som jag hade skrivit om att avveckla samarbetet med Vidarkliniken antogs efter en lång och bra debatt med stor majoritet. Följande pressmeddelande har gått ut.

Pressmeddelande från Vänsterpartiet Sörmland                                               26/3-12

På Vänsterpartiet sörmlands årsmöte 25/3 på Åsa Folkhögskola i Sköldinge valdes Patrik Renfors till ny distriktsordförande för Vänsterpartiet Sörmland. Patrik Renfors, 37 år, arbetar som elektriker på SSAB i Oxelösund. Han har en lång politisk och facklig bakgrund och är gruppledare för Vänsterpartiet i Oxelösund där Vänsterpartiet ingår i majoriteten tillsammans med Socialdemokraterna.

Den nya Styrelsen för Vänsterpartiet Sörmland

Ordförande:

Patrik Renfors, Oxelösund

Ledamöter:

Ingela Wahlstam, Oxelösund
Maud Ekman, Eskilstuna
Anita Salminen, Gnesta
Staffan Folke, Nyköping
Håkan Johansson, Nyköping
Alar Kuutmann, Eskilstuna

Ersättare:

Kerstin Soläng, Flen
Anders Simme, Gnesta

Vänsterpartiets årsmöte beslutade även om att Vänsterpartiet Sörmland skall verka för att avveckla landstingets samarbete med Vidarkliniken i Järna. Enligt Vänsterpartiets sjukvårdspolitiska program skall-” Alla behandlingsmetoder och läkemedel som används inom den offentligt finansierade vården möta högt ställda kvalitetskrav och baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet.” Detta tillsammans med de frågetecken som finns runt klinikens verksamhet vad gäller bla. utskrivning av preparat utan tillstånd, vägran att vaccinera barn mot mässling samt att Vänsterpartiet vill ha en skattefinansierad och offentlig driven vård låg till grund för beslutet.

 

Kontakt
Patrik Renfors
Distriktsordförande
070-537 91 99

 

Tony Rosendahl
Distriktsombudsman
070-259 26 38

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: