Det räcker inte att byta regering-Vi måste även byta politiken

Socialdemokraternas tyste man Stefan Löfwén har tagit bladet från munnen idag i en intervju i DN och det han säger är inte munter läsning. I praktiken godkänner han regeringens politik. Avregleringarna är här för att stanna och elmarknaden måste avregleras ännu mer. Skattesänkningarna är också här för att stanna vilket i praktiken betyder, -inga mer pengar till välfärden. Detta är visserligen inget nytt. S företrädare som Magdalena Andersson och S påläggskalven från Katrineholm Fredrik Olovsson har i olika sammanhang i stort berömt Anders Borg för regeringens politik och lite pliktskyldigt kritiserat de för arbetslösheten. Nu har inriktningen på S-politiken bekräftats av Stefan Löfwén. Lägg därtill också att enligt S så är demokrati och mänskliga rättigheter underordnat svensk vapenexport till brutala diktaturer.

Det innebär att det för väljarna inte spelar så stor roll om man lägger sin röst på S eller M. Politiken kommer inte att skilja sig markant, endast retoriken skiljer lite. Det räcker inte att byta regering 2014, det måste även till en kursändring i politiken. Den kursändringen kommer inte med S vid rodret utan kan endast komma till stånd med ett starkt Vänsterparti i regeringsunderlaget efter valet 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: