Handlingar!

Då har jag ägnat det mesta av kvällen till att läsa handlingar inför kommunfullmäktige på måndag. Uppemot 360 sidor med årsredovisningar, revisionsrapporter, bygglovstaxor, motioner och interpellationer. De här handlingarna kommer oftast lite drygt en vecka innan fullmäktige. Som fritidspolitiker har man att göra om man skall lusläsa allt. Jag slår vad om att de flesta som sitter i fullmäktige inte har haft möjligheten att sätta sig in i handlingarna på den korta tiden man har på sig och att en del inte har en susning om vad det är man egentligen beslutar om. Man förlitar sig på att andra har gjort det och att de politiker som är arvoderade är insatta och ”vet vad det handlar om”. Så är det! Röstboskap med andra ord. Jag kanske blir påhoppad för detta inlägg men det får jag ta. Vad jag menar egentligen är att det borde finnas en rimlig möjlighet för även fritidspolitikerna som sitter i fullmäktige att ta del av och sätta sig in i de ärenden man skall besluta om. Ännu svårare blir det för de partier som saknar representation i vissa nämnder och styrelser. Egentligen borde alla partier som sitter i fullmäktige ges möjligheten till insynsplatser i nämnderna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: