Drag Utan Drog i Katrineholm

Igår hände det lite olika saker i Katrineholm varav en del fick mer och andra mindre mediautrymme. Katrineholm hade en näringslivsdag med bland andra Göran Persson, ex-statsministern som en av huvudtalarna. Kommunens majoritetsledare var på plats naturligtvis och även oppositionsrådet tror jag. På kvällen var det så dags för Katrineholmsgalan där årets eldsjäl och företagare fick utmärkelser, kommunalrådet höll tal och gästerna bjöds på både god mat (enligt hörsägen) och bra underhållning. (också enligt hörsägen). Naturligtvis bevakades dessa två event av lokaltidningen och man rapporterade även live.

Själv valde jag att gå på någonting helt annat som än så länge vad jag sett inte har uppmärksammats av vår lokalmedia. Nämligen DUD.s (Drag Utan Drog) dansuppvisning -Non stop. Självklart var jag där i egenskap av familj men även utan den aspekten så var det en sevärd uppvisning av Katrineholms barn och ungdomar. Kulturscenens framtid i Katrineholm känns på något sätt säkrad förutsatt att kommunen tar tillvara den kreativitet som finns och ger det stöd som förtjänas.

DUD är en kulturförening som bedriver dans och teaterverksamhet i Katrineholm. Jag var själv medlem i tonåren och genom deras försorg så hade man tillgång till bland annat replokaler där man kunde sjunga sig hes och misshandla instrumenten. Gårdagens uppvisning hade förtjänat mer mediauppmärksamhet och jag hoppas att det kommer ett utförligt reportage i morgondagens Katrineholms Kuriren.

Medan kommunens topppolitiker och media lyssnade på gårdagens ledare var jag och tittade på kommunens framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: