Debatt om flyktingbarn

Igår eftermiddag råkade jag få syn på en artikel i lokaltidningen som handlade om Belinda Olsson, programledare för tv programmet debatt som sänds i SVT. Hon ville få tag på Katrineholmare och politiker i Katrineholm för att diskutera kommunens ställningstagande till att inte ta emot ensamkommande flyktingbarn. Vänsterpartiets ståndpunkt är känd i den här frågan och vi anser att kommunen har både möjlighet och ett ansvar för att ta emot ensamkommande flyktingbarn.

I artikeln påstod man att man ringde runt febrilt och försökte få tag på politiker att ställa upp i programmet men att alla var helt plötsligt upptagna. I artikeln fanns även kontaktuppgifter för den som ville höra av sig till debatt.

Problemet är bara att man kan inte ha försökt speciellt hårt. Ingen har till exempel kontaktat Vänsterpartiet i Katrineholm. Jag ringde upp det numret man hade lämnat ut och kom till en telefonsvarare där man uppmanades att lämna sitt budskap och kontaktuppgifter. Sagt och gjort, jag talade in ett meddelande, lämnade kontaktuppgifter och förväntade mig att de skulle höra av sig då de var så anglägna om att få kontakt.

Det här var igår som sagt och ikväll sänds programmet och ingen har hört av sig. Jag tror jag skall titta ikväll och se om de fick tag på någon från Katrineholm. De var ju så angelägna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: