Ett levande kulturlandskap ett stenkast från centrum

Det blev en lång och skön söndagspromenad igår under en klarblå himmel. Katrineholm har onekligen en  hel del vackra vyer att bjuda på. Promenaden utgick från lövåsen och söderut under järnvägen och förbi logistikcentrum. Kommunens satsning på logistikcentrum är något som Vänsterpartiet i Katrineholm har ställt sig bakom men i likhet med många andra delar vi oron för huruvida satsningen kommer att lyckas locka till sig det antal företag och nya jobb som utlovades när satsningen lanserades. Likt de flesta andra Katrineholmarna väntar vi nu på leverans!

Logistikcentrum

Därefter fortsatte promenaden nerför Ringvägen och sen uppför och över åsen, en vacker bit natur insprängd relativt centralt i tätorten.

Åsen
Åsen

Ner förbi skogskyrkogården och längs utkanten av Djulögärde och förbi Furuliden. Ni vet det där stället där majoriteten vill nagga den ”Sköna lustgården” i kanten.

Djulögärde

 Kulturlandskapet runt Djulögärde är ett av Katrineholms pärlor och ett uppskattat rekreationsområde för Katrineholmarna. Den skall vi vara rädda om. Det finns mycket utrymme i kommunen at bygga på. Låt Djulögärde med omnejd vara vår ”Central park”. Jag tror kommunen tjänar på det i längden. Samhällsbyggnadschefen Lars Hågbrandt efterlyste häromdagen ett landmärke som sticker ut och som kommunen och Katrineholmarna kan vara stolta över. Detta kan vara ett alternativ. Ett levande kulturlandskap och rekreationsområde ett stenkast från centrum. Låt oss inte förstöra det med ogenomtänkta byggplaner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: