Fortfarande inget underlag om skolbeslutet.

Idag beslutade så bildningsnämnden om att ställa sig bakom förslaget om en nedläggning av Nävertorps och Sjöholms skolorna. Imorgon, onsdag, behandlas förslaget på kommunstyrelsens möte och på måndag den 4 juni har kommunfullmäktige ett extra insatt möte för att ta ställning till förslaget. Det är alltså om fem dagar. Sakfrågan kan diskuteras och man kan nog hitta argument både för och emot men fortfarande har vi som sitter i fullmäktige inte fått vare sig förslaget, underlaget eller en konsekvensanalys tillhanda. Bara det tycker jag är skäl nog för att kräva en återremiss på måndag!

2 reaktioner till “Fortfarande inget underlag om skolbeslutet.”

  1. Iofs kan en hel del av underlaget (hur bristfälligt det nu än är) kan man hitta på kommunens webb men själklart är det rimligt att fullmäktiges ledamöter får materialet i god tid till sig personligen. De remissvar som elevråd, Områdesråd och enskilda lämnat in kan man kanske få tag på på förvaltningen. Men de flesta av dem (t ex det från Särskolans områdesråd) är skrivna som svar på det ursprungliga förslaget där endast åk 4-6 skulle flyttas bort från Nävertorpsskolan. FUB (vars ordf jag är) har gett ett remissvar med rubriken ”Ett förslag som leder till isolering och exkludering” som tar fasta på konsekvenserna för särskolans elever när den vanliga grundskolan försvinner. Det enda av bildningsnämndens partier (jag är medveten om att V inte är representerat) som tagit någon hänsyn till dessa synpunkter är mp vars förslag därför går ut på nedläggning av Sjöholm nu men att avvakta med Nävertorpsskolan tills en ordentlig konsekvensanalys gjorts där även andra skolor tas med i beräkningen. s+m har ju isolerat tittat på ”Stornävertorp” (inkl Värmbol/Luvsjön) när man funderade över vilka skolor som kan läggas ner.

  2. Tack för ditt inlägg Kjell. MP.s förslag ligger lite i linje med de funderingar som jag haft. Jag skall försöka hinna läsa ert remissvar. Jag var in på kommunens hemsida igår och läste de handlingar som fanns tillgängliga inför beslutet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: