Folkhälso och tillgänglighetsarbete i kommunen.

Inte nog med att den tidigare S majoriteten under förra mandatperioden med stöd av borgarna avvecklade folkhälsoenheten i kommunen, trots motstånd från bland annat oss i Vänstern, så har kommunstyrelsen idag beslutat att dra in de två tjänsterna, folkhälso, respektive tillgänglighetsstrateg. Facket, liksom vi i vänstern är kritiska. Hur kommer folkhälso och tillgänglighets arbetet i kommunen att te sig framöver när det inte finns någon som arbetar aktivt med frågorna? Lars Härnström (M), förste vice-ordförande i KS försvarar beslutet med att man just nu prioriterar byggande och infrastruktur. Jag ser inte riktigt hur folkhälso och tillgänglighetsarbetet skulle utgöra ett särskilt stort hot mot byggande i kommunen utan anser att man kan faktiskt göra både och. Arbeta med folkhälso och tillgänglighetsfrågor samtidigt som man satsar på byggande och infrastruktur. Det ena utesluter inte det andra. Inte i min värld i alla fall. Det är en fråga om den politiska viljan finns. Den verkar saknas hos majoriteten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: