Bra villkor för våra anställda-Bra villkor vid upphandlingar

Katrineholms kommun vill ha medarbetare som har lust att arbeta hos kommunen. Och för att locka medarbetare och få de att stanna så anser vi i Vänsterpartiet att kommunen måste föregå med gott exempel som arbetsgivare.

Därför vill vi också återupprätta projektet heltid en rättighet-deltid en möjlighet. Ett sådant projekt är oerhört viktigt ur ett jämställdhetsperspektiv som vi anser skall genomsyra personalpolitiken. De flesta som är ofrivilligt deltidsarbetslösa är kvinnor.

Istället för att öka löneklyftorna bland kommunens anställda vill vi istället minska de. Ökade klyftor leder till ett mer osolidariskt och ojämlikt samhälle. Därför avsatte vi i vårt budgetförslag 2 miljoner kronor per år de följande tre åren för en lönekartläggning för att utjämna orättvisa löneskillnader mellan kvinnor och män och för att lyfta de lägsta lönerna.

Vi vill även införa en enhetlig friskvårdspolicy för kommunens anställda och möjlighet att träna på arbetstid.

Men det är inte bara våra anställda i kommunen som skall ha bra arbetsvillkor, det gäller även för de företag som kommunen anlitar. Därför tycker vi att det är viktigt att ställa krav på kollektivavtal eller kollektivavtalsliknande villkor, yttrandefrihet och meddelarfrihet vid kommunala upphandlingar. Lönedumpning, socialdumpning och tystnad skall inte få användas som en konkurrensfördel!

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: