Ännu mer FAS-3 i Katrineholm!

När debatten om FAS-3 pågår som bäst i Katrineholms kommun så väljer majoriteten, trots den kritik som riktats mot FAS-3, att överta resursverksamheten från LO i Katrineholm där ett stort antal FAS.3.are är inskrivna. LO i Katrineholm har fått hård kritik från LO centralt, och jag har själv skrivit om detta tidigare på min blogg, och väljer nu att överlåta verksamheten till kommunen istället. Viadidaktnämnden, där jag sitter, är kommunens nämnd för integration, vuxenutbildning och arbetsmarknad och beslöt igår att säga ja till att ta över verksamheten. Vänsterpartiets ledamöter yrkade avslag på förslaget och reserverade sig mot beslutet med följande skrivning. Det skall tilläggas att kritiken riktar sig mot anordnandet av FAS-3 platser, inte resursen i sig.

Reservation angående beslutspunkten om Resursen

Vänsterpartiet har föreslagit att kommunen inte längre bör anordna FAS-3 platser och istället föreslagit och anslagit medel till kommunala anställningar och ungdomspraktikplatser med avtalsenliga löner som vi menar är en bättre och värdigare insats än FAS-3. FAS-3 är idag Sveriges största arbetsgivare. Idag ligger antalet anvisade till FAS-3 på över 30 000 personer. De rödgröna partierna drev igenom ett beslut i Sveriges riksdag om ett stopp för anvisning till nya FAS-3 platser. Trots detta fortsätter anvisningarna och de kosmetiska förändringarna som regeringen infört döljer inte det faktum att FAS-3 är en misslyckad arbetsmarknadsåtgärd samt en återvändsgränd för de allra flesta med raserad ekonomi och små möjligheter att bryta sig loss och komma in på den reguljära arbetsmarknaden.

Vår åsikt är att kommunen inte skall vara en anordnare av FAS-3 verksamhet. Med anledning av detta anser Vänsterpartiet att Viadidakt inte skall ta över verksamheten i resursen från LO i Katrineholm.

Vänsterpartiet reserverar sig mot beslutet.

Tony Rosendahl
Marianne Isaksson

Vänsterpartiet

Katrineholm 22/11-2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: