En kall vinter för fredsprocessen

När den arabiska våren rullar på och går in i nya faser i bland annat Egypten där människorna inte tänker ge upp sina nyvunna friheter så har den Israelisk -Palestinska ”fredsprocessen” förpassats från en sval höst till en kall vinter. Likt mobbarens framfart på skolgården kräver Israel blind lydnad från palestinierna och tvekar inte att ta till övervåld för att hamra in budskapet och få sin vilja fram. Israels reaktion på Palestinas nya status i FN, med indragna skatteutbetalningar och nya bosättningar till svar,  visar att den israeliska regeringen under Netanyahu aldrig har varit intresserad av en uppgörelse utan har letat efter ständiga ursäkter att skjuta en eventuell lösning i sank.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: