Interpellation till kommunfullmäktige om läxhjälp

Jag vill veta hur det ser ut med läxor och möjligheten till läxhjälp på våra skolor i Katrineholm och har därför skrivit följande interpellation.

Interpellation till Bildningsnämndens ordförande Annelie Hedberg (S)

Läxhjälp

Regeringen har nu lyckats skapa ytterligare ett område som kan utnyttjas av de som vill tjäna pengar på offentlig verksamhet, nämligen möjligheten till rutavdrag för läxhjälp. Det här skapar varken en mer likvärdig skola eller en mer kunskapsinriktad skola där rätten till kunskap garanteras genom att skolan kompenserar för elevernas olika förutsättningar, utan bidrar endast till att öka klyftorna i samhället. De som har råd och möjlighet köper något som det egentligen är skolans uppgift att tillhandahålla eleverna.

Många elever i Sverige får ju idag, av olika orsaker, inte hjälp med sin läxläsning utan är hänvisade till kamrater, andra vuxna än sina egna föräldrar eller ideella organisationer för att få hjälp med sina läxor. Så skall det naturligtvis inte behöva vara. I de fall där skolan anser det vara befogat med läxor så skall skolan också erbjuda samtliga elever hjälp med läxläsning och organisera det inom ramen för eller i anslutning till skoldagen.

Med anledning av detta undrar jag hur det ser ut på skolorna i Katrineholm och vill fråga bildningsnämndens ordförande följande:

Erbjuder de kommunala skolorna i Katrineholm hjälp med läxläsning och hur organiseras det?

Om inte. Varför ordnar man inte läxhjälp?

Tony Rosendahl (V)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: