Tåg och pendelförbindelser i Sörmland

Med anledning av trafikverkets arbete med ny tågplan skrev jag följande fråga till kommunfullmäktige i Katrineholm.

Fråga till kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström

Tågstopp

Trafikverket går just nu igenom tågnätet för hela Sverige. Avregleringen och privatiseringen har gjort att många aktörer vill in och köra trafik på järnvägen och det blir helt enkelt ont om plats på grund av bristande kapacitet. Gnesta är den kommun i Sörmland som kommer att drabbas hårdast om förslaget att dra in pendeltåget till Järna, och därmed Stockholm, blir verklighet men även Katrineholm, Flen och Vingåker skulle kunna få färre stopp för regionaltågen.

Katrineholm har investerat mångmiljonbelopp till citybanan för att få bort flaskhalsen i Stockholm och därmed frigöra spårkapacitet med en förhoppning om fler avgångar och stopp i kommunen. Nu riskeras detta. Katrineholm har många pendlare vars möjligheter att ta sig till och från sina arbetsplatser kan vara hotade om den nya tågplanen innebär färre tågstopp för Katrineholm.

Katrineholm behöver fler tågstopp och fler pendlingsmöjligheter, inte färre. Kommunens ekonomiska utveckling är till stor del beroende av fungerande kommunikationer. Det är en strategisk fråga för Katrineholm.

Om detta är vi nog överens om oavsett partibeteckning.

Med anledning av detta vill jag fråga kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström:

Hur kommer du att agera för att samla politisk enighet i frågan och för att Katrineholm och andra sörmländska kommuner inte drabbas av indragna tågförbindelser?

  

Tony Rosendahl (V)

Katrineholm 11/6-2013

http://affarsliv.biz/nyheter/1.1803520-katrineholm-kan-forlora-tag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: