Allmännyttan och socialt ansvarstagande

De kommunala bostadbolagen (allmännyttan) har utöver syftet att främja bostadsförsörjningen i kommunen även ett samhällsansvar som inbegriper ett socialt ansvarstagande. Det har varit oklart med avtalet mellan kommunen och KFAB om detta och därför har jag skrivit en fråga ställd till kommunstyrelsens ordförande.

 Fråga till kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström
Avtal om ersättning för sociala merkostnader

Genom ägardirektiven skall KFAB ta ansvar för att bereda utsatta och svaga grupper bostäder och för detta skall bolaget få ersättning av kommunen. När jag i våras frågade om detta i fullmäktige så fanns inget underskrivet avtal om ersättning från kommunen för sociala merkostnader. Avtalet fanns men var alltså inte underskrivet av kommunen och ingen kunde svara på varför så var fallet. Även kommunens revisorer var kritiska till att avtalet inte hade underskrivits.

Därför vill jag fråga kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström:

 Har detta avtal skrivits under nu?

Om inte, varför?

Kommer den att skrivas under?

Tony Rosendahl (V)

Katrineholm 11/6-2013

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: