Facklig klimat i kommunerna?

Jag har fått en enkätundersökning från Svenskt Näringsliv om hur jag som kommunpolitiker ser på näringslivsklimatet i kommunen. Jag kommer att svara på den ur mitt, vänsterpolitiska, arbetar och fackliga perspektiv. Jag skulle vilja se en undersökning där man kartlägger kommunernas inställning till löntagare och fack. Hur är löntagar och fackklimatet egentligen i våra kommuner? Vilken inställning har våra kommunpolitiker till facket och arbetarrättigheter? Har man krav på kollektivavtal eller kollektivavtalsliknande villkor vid upphandlingar? Har man gjort lönekartläggningar för att ujämna löneskillnader mellan män och kvinnor i den kommunala verksamheten? Är kommunerna löntagar och fackvänliga med ett bra löntagar och facklig klimat? Något för LO att ta tag i kanske. Fråga våra kommunpolitiker hur de ser på dessa frågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: