En ny Trondheimsmodell?

LO har aviserat att man tänker inta en mer sjävlständig hållning i sin relation till socialdemokraterna. Det är bara att välkomna det beslutet. Är det början på en svensk Trondheimsmodell vi ser ta form där fackföreningsrörelsen genom sina medlemmar formulerar vilka frågor som är viktigast för de och därefter frågar de politiska partierna hur de ställer sig till kraven och arbetar med de partier som är villiga attt driva dessa frågor? Som delar av arbetarrörelsen ligger Vänsterpartiet och LO väldigt nära varandra i väldigt många frågor och Vänsterpartiet är det parti som tydligast har visat att man tar ställning för de frågor som drivs av fackföreningsrörelsen.

http://arbetet.se/2013/08/27/lo-haller-s-pa-distans/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: