Celebert besök-Republik tack!

Samtidigt som den amerikanske presidenten Barack Obama gästar Sverige så ärades Katrineholm också av celebert besök, nämligen kungen själv! Inför besöket så hade Katrineholms Kuriren en artikel med en intervju med vårt kommunalråd Göran Dahsltröm(S) om hans inställning till monarkin. Så här stod det i artikeln:

Kungahuset ”en maskerad”enligt Göran Dahlström (S)

”Jag har inte mycket till övers för kungahuset” sa Göran Dahlström i en intervju 2009. Nu svarar han inte på frågor om huruvida han föredrar republik framför monarki.  ”Jag är inte medlem i republikanska föreningen, men jag har inte mycket till övers för kungahuset. Det är en maskerad och en förlegad kvarleva. Egentligen är det otroligt att man kan ärva uppdrag på det sättet, men samtidigt är frågan om republik inte en fråga som någon kan driva. I media svassas det och bugas för kungahuset, det kommer att explodera fullständigt nu när prinsessorna gifter sig.”Inför kungens besök i Katrineholm har tidningen vid två tillfällen frågat Göran Dahlström om hans inställning till monarki respektive republik. Han har inte svarat på frågorna.- Nu tycker jag att vi månar om våra gäster som kommer hit. Jag vill inte hålla på med de här frågorna nu.”

För en gångs skull håller jag faktiskt med Göran Dahlström. Kungahuset är en kvarleva från en svunnen tid. En modern demokratisk stat kan inte ha något annat en en folkvald person som statsöverhuvud. Dessutom skall alla medborgare vara lika inför lagen och alla offentliga ämbeten skall vara öppna för alla medborgare. Det är väl en grundläggande hörnsten i en demokratisk rättstat! Välkommen till Katrineholm kungen! Länge leve republiken!

http://kkuriren.se/nyheter/katrineholm/1.1896652

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: